Välitysliikkeillä on tapana käyttää tarjouskauppaa. Tarjouskauppakohteiden ideana on saada kohteelle näkyvyyttä. Kun tarjouskauppakohteen lähtöhinta on esimerkiksi 15–20 % alle markkinahinnan, on helppo ymmärtää, että kohde saa klikkauksia.

Tarjouskaupan sääntöjen mukaan annettu tarjous on voimassa vähintään 48 tuntia, jotta muut asunnosta kiinnostuneet ehtivät mukaan tarjouskauppaan. Myyjän ei kuitenkaan ole pakko hyväksyä alhaista tarjousta, vaikka se ylittäisikin hänen asettamansa lähtöhinnan. Siispä se, että onnistut tekemään ainoan ja edullisen tarjouksen, ei vielä tarkoita kauppoja.

Muista tarjouskaupassa

Jokaiseen kohteeseen on rekisteröidyttävä erikseen. Kun mainio kohde tulee myyntiin, rekisteröidy sen seuraajaksi. Tee heti sellainen tarjous, jolla olet valmis ostamaan asunnon. Toimi nopeasti ja mielellään ennen kuin muut sijoittajat ehtivät kohteelle, seuraamaan kauppaa ja tekemään korotuksia.

Esimerkki: Tarjouskauppaan tulee myyntiin yksiö ja arvioit kohteen todelliseksi markkina-arvoksi noin 100 000 € . Tarjouskauppa lähtee 80 000 eurosta. Tarjoa heti esimerkiksi 95 000 €, jos olet tyytyväinen kauppaan tällä hinnalla. Nopeat syövät hitaat, ja odotellessa kohteelle löytää muita seuraajia, jolloin hinta nousee pikku hiljaa lähelle markkinahintaa, tai jopa sen yli.

Sijoita Asuntoihin! Aloita, Kehity, Vaurastu