Mikko Sjögren on valmentaja, puhuja ja valmennusyhtiö Varapuun perustaja, Varasuunnitelma koulutusalustan kehittäjä ja sijoittaja. Hän kiinnostui sijoittamisesta ja vaurastumisesta jo 90-luvun alussa opintojen ohessa.

Hävittyään kahdesti yli puolet rahoistaan osakemarkkinoilla tiedonpuutteen ja osaamattomuuden vuoksi, Mikko turhautui ja päätti löytää oikean tavan tulla taloudellisesti vapaaksi ja auttaa muita pääsemään samaan päämäärään.

Käännekohta tapahtui vuonna 2003, kun hän löysi periaatteet, joilla on mahdollista parantaa oman talouden ja sijoitusten suorituskykyä. Samalla kirkastui miten löydetään oman talouden heikot lenkit ja miten vaurastumista voidaan nopeuttaa erilaisin vipuvoimin, sekä keinot joilla riskiä voidaan rajata ja varallisuutta suojata. Otettuaan käyttöönsä oppimansa asiat hän osti 21 sijoitusasuntoa 18 kuukauden aikana ja saavutti taloudellisen vapauden.

Sjögren toteaa:
Sijoitusten onnistumista rajoittava tekijä on aina sijoittaja Itse. Samassa markkinassa toiset pärjäävät ja toiset eivät. Toisin kuin yleensä virheellisesti luullaan ratkaiseva tekijä ei niinkään ole tieto. Tiedon lisääminen ei yksistään paranna tilannetta. Kyse on siitä miten ajatukset, uskomukset ja tavat tukevat vaurastumista edistäviä valintoja, toisin sanoen taidot joilla tieto viedään käytäntöön.

Videoista löydät vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin

 • Miltä tuntuu taloudellinen riippumattomuus?
 • Kuinka aloittaisit kaiken alusta?
 • Kerrotko millaisiin miinoihin olet astunut (oppimiskokemuksia)
 • Kerrotko muutaman onnistumiskokemuksen
 • Mikä on Varasuunnitelma?
 • Kuinka vaurastutaan?
 • Kuinka tietotaitoa kannattaa kehittää?
 • Keinoja vaurastumiseen
 • Hyvä velka ja vivuttaminen
 • Asuntosijoittamisen strategioita
 • Mitä kannattaa huomioida sijoitusasuntoa ostettaessa?
 • Millaiset ovat asuntomarkkinanäkymät tällä hetkellä?
 • Asuntosijoittaminen taantumassa

 

Katso ensimmäinen osa haastattelusta: ”Miltä tuntuu taloudellinen riippumattomuus?”

Huomioithan, että videohaastattelu on kuvattu 10.10.2011!

Haastattelusarjan voit katsoa kokonaisuudessaan tästä linkistä Youtubesta.

Menestystä ja hymyä!

Intohimolla,

Marko