Olen innoissani. Valmennussyksyni on ollut onnistunut. Kiitos siitä kaikille osallistujille! On ollut hienoa huomata, että lähes jokainen valmennukseni ovat olleet miltei loppuunmyytyjä tämän syksyn osalta. Kova määrätietoinen työ on alkanut tuottaa tulosta.

Hommahan menee näin. Alkuun kylvetään siemenet, sitten kastellaa sekä suojaudutaan tuhohyönteisiltä ja yöpakkasilta. Ja jos luoja suo, niin tämän jälkeen tulee vasta sadonkorjuun aika. Sitten taas aloitetaan alusta, suuremmalla varmuudella ja kokemuksen tuomalla viisaudella.

Tärkeä askel omien unelmieni toteutumisessa

Asetin muutamia vuosi sitten yhden unelmani paperille: ”Haluan tutustua jonakin päivänä henkilökohtaisesti Matias Savolaiseen. Ihailin tuolloin Matiaksen sitoutunutta ja määrätietoista elämäntapaa tehdä juuri sitä mitä hän rakastaa. Se on hänelle elämäntapa, intohimo ja rakkaus.

Muutama viikko sitten se tapahtui – nousimme yhdessä Matiaksen kanssa debytoimaan Ammattimaisen Asuntosijoittaminen –valmennuksen!

Unelmastani oli tullut totta. Ja tämä tapahtui itse asiassa paljon nopeammin kuin olin alun perin ajatellutkaan. Tuo hetki oli ehdottomasti nykyisen valmennusurani yksi hienoimmista kohokohdista! Kiitos Matias, että annoit mahdollisuuden tähän.

Aikaisemmin minua jopa ärsytti kun ihmiset eivät uskoneet jos heille yritti kertoa unelmien saavuttamisen mahdollisuudesta tai ideasta. Tänä päivänä tämä ei enää ärsytä minua. Jokainen on vastuussa omasta sankaruudestaan tai ”luuseruudestaan”. Harmi etteivät useimmat koskaan ymmärrä vastuun merkitystä omasta elämästään. Aina tullaan syyttämään olosuhteita ja muita omasta huonovointisuudesta… Toivottavasti yhä useampi tulee herämään asian suhteen. Se olisi parasta kaikkien kannalta.

Hyödyllisiä vinkkejä ja apuvälineitä

Tässä blogauksessa haluan jakaa teille ystäväni sellaisia apuvälineitä, jotka olen kokenut hyviksi omassa tekemisessäni. Jos saat fiiliksen että jokin näistä voisi toimia sinullekin, pölli vapaasti!

Haluatko matkustaa halvalla Suomessa?

 • www.kimppa.net
 • Tampereelta Helsinkiin pääsee kymmenellä eurolla, kun junalipusta joutuisit pulittamaan 25 euroa. Lisäksi tutustut samalla uusiin kanssakulkijoihin.

Haluatko parantaa omaa hyvinvointia ja nauttia enemmän?

 • Ala valmentautua! Lue, keskustele, hakeudu elämänmyönteisten ja asioita aikaansaavien ihmisten seuraan. Käy valmennuksissa, sellaisesta aiheesta mikä sinua sitten kiinnostaakaan.
 • Hyviä kirjavinkkejä voit löytää esimerkiksi täältä
 • Yksi hyvä, ja useimmiten nopein, tapa oppia on mentorin avulla. Esimerkiksi minä voin auttaa sinua matkallasi kohti tavoitteitasi. Se on helpompaa, kun matkalla on joku tukenasi (henkilökohtainen valmennukseni).

Haluatko varmuuskopioda (tai jakaa) tiedostosi, valokuvasi ja muistosi helposti?

 • www.dropbox.com
 • Erinomainen ja luotettava työväline, jota olen käyttänyt jo toista vuotta. Minulla on sekä henkilökohtaiset tiedostoni, että kaikki yritykseni tiedostot, tallessa Dropboxissa. Jokainen tekemäni muutos tai dokumentti tallentuu automaattisesti aina Dropboxiin.

Kiinnostaako näppärä, ilmainen, ja nätti tehtävälistaohjelma (windows/mac/mobiilit/web + sync)?

Haluatko olla maksamatta puhelinlaskuista, ja puhua ystävillesi ympäri maailmaa suoraan omasta matkapuhelimestasi maksutta?

 • www.viber.com
 • www.skype.com
 • Skypen käyttäminen edellyttää että sinulla ja vastaanottajalla on kummallakin kyseinen ohjelma asennettuna koneelleen tai älypuhelimeensa – palvelu on ilmainen! Skypellä jaat helposti myös oman työpöytäsi näkyviin, olit sitten missä päin maailmaa tahansa.

Haluatko majailla ulkomailla ilmaiseksi ja saada paikallisen oppaan näyttämään kaupunkia Sinulle?

 • www.couchsurfing.org
 • Upea verkosto, joka avaa ovet paikallisiin sisäpiireihin ja uusiin ystäviin ympäri maailmaa.

Haluatko ostaa tavaraa tai kirjoja (englanniksi) halvemmalla?

 • www.amazon.com
 • www.ebay.com
 • Tilasin pienen trampoliinin Englannin Amazonin verkkokaupasta. Hinta 49 dollaria kotiin kuljetettuna ja postikuluineen. Tampereen Sokoksella samantyylinen trampoliini olisi maksanut 67 euroa.

Haluatko lähettää suuria tiedostoja helposti?

Haluatko saada halvan avustajan tekemään töitä puolestasi?

 • www.elance.com
 • www.yourmaninindia.com
 • Minusta kannattaa keskittyvää vain itselle syvällisiin ja arvokkaisiin asioihin. Jos avustaja Intiasta tekee merkitsemättömän työn puolestasi seitsemällä dollarilla tunti, minusta se on järkevää.

Haluatko käyttöösi nopean ja vaivattoman blogin ilmaiseksi?

 • www.tumblr.com
 • Käytettävyydeltään, nopeudeltaan ja helppoudeltaan toista luokkaa kuin WordPress. Helppo valinta aloittaa.

Oletko ostamassa asuntoa itsellesi tai sijoituksena?

Kiinnostaako ilmaiset domainit?

Nämä yllä olevat sivustot ovat auttaneet minua. Jos ne ovat toimineet minulla, ne voivat toimia myös sinulla. Uskon vilpittömästi, että se asia mitä sinäkin haluaisit on todennäköisesti tehty jo useita kertoja. Jos joku muu on pystynyt siihen, voisi ajatella, että sinullakin olisi potentiaali myös myös siihen.

Eikö niin?

”Kun vain uskaltaisit löytää oman rohkeutesi ja potentiaalisi, et ehkä nyt uskoisi edes mihin kykenisit”
– Marko Kaarto