Esittelen sinulle viiden kohdan prosessin, joka auttaa sinua halutessasi lähestymään tavoitteitasi nopeammin ja pitämään ajatukset positiivisina. Tämä prosessi tuo yhteen useita parhaista tekniikoista, joita on koskaan keksitty pysyvään ajattelutavan muutokseen. Se sisältää ja esittää kaikki avainperiaatteet, jotka sinun tarvitsee tietää tullaksesi hyvin tehokkaaksi ja positiiviseksi.

Kuvittele täydellinen tulevaisuutesi. Täydellistä tulevaisuutta kuviteltaessa suurimmiksi esteiksi nousevat yleensä ”itseä rajoittavat uskomukset”. Niillä tarkoitetaan rajoittuneisuutta tehdä jotakin jonkin toisen asian vuoksi. Kaikilla on rajoitteita. Joillakin niitä on omasta mielestään jopa niin paljon, että ovat melkein kyvyttömiä toimimaan.  Yleisimpiä omia rajoitteita ovat muun muassa lahjakkuus, aika, älykkyys, raha, kyvyt, perhe- tai muut olosuhteet. Voit irtaantua näistä negatiivisista jarruistasi, kun oivallat, että sinulla on mahdollisuus muuttaa tapaa miten näet itsesi, mitä ajattelet itsestäsi ja mikä todella on mahdollista sinulle.

Puhutaanpa rahasta- aloita taloudestasi. Kuinka paljon haluat ansaita yhden, kolmen tai viiden vuoden kuluttua tästä ajankohdasta laskien?  Katso ympärillesi ja kysy itseltäsi: ” Kuka ansaitsee sen verran rahaa kuin minäkin haluaisin ansaita, mitä he tekevät eri tavalla kuin minä?” Jos et tiedä tai et ole varma, mene ja kysy heiltä. Tämä olkoon kotiläksysi.

Muotoile täydellinen elämäntyylisi. Kuvittele haluamasi elämäntyyli kuin sinulla ei olisi lainkaan rajoituksia. Kuinka haluaisit elää päivästä päivään? Jos olisit taloudellisesti riippumaton, minkälaisessa talossa asuisit? Minkälaisella autolla haluaisit ajaa? Minkälaista elämää haluaisit perheellesi? Minkälaisia  asioita ja harrastuksia haluaisit tehdä viikoittain, kuukausittain ja vuosittain?

Muuta unelmasi todellisuudeksi. Kun olet rauhassa miettinyt haluamaasi elämäntyyliä, voit tämän jälkeen verrata sitä nykyhetkeesi.  Laitathan merkille, mitä eroavaisuuksia on unelmatilanteessasi verrattaessa nykyhetkeen. Tämän jälkeen voit miettiä, kuinka saisit nykyistä todellisuuttasi lähemmäksi ideaalia. Määrittelemällä tulosi ja elämäntyylisi määrittelet tällöin myös vision elämääsi. Näin olet jo alkanut harjoittaa avainasioita henkilökohtaiseen kasvuun ja itsesi johtamiseen. Näin yksinkertaisesti alat suunnitella tulevaisuutta ja tehdä suunnitelmia, jotta voisit muuttaa tulevaisuuden unelmasi todellisuudeksi.

Henkilö miksi tulet. Luo ideaalinen tulevaisuutesi henkilökohtaisen kasvun ja ammattisi kehittymisen suhteen. Minkälainen henkilö haluaisit olla tulevaisuudessa? Minkälaisia lisätietoja ja taitoja haluat oppia? Millä osa-alueilla haluaisit tulla erityisen hyväksi/erinomaiseksi?  Mitä sinun tarvitsee oppia, jotta voit kehittyä haluamallasi alueella? Minkälainen on henkilökohtaisen kasvun suunnitelmasi? Missä olet nyt? Mihin olet matkalla? Minkälaisia askeleita sinun tarvitsee ottaa, jotta lähestyisit haluamaasi?

Ymmärräthän mahdollisuutesi ja potentiaalisi? Uskalla kasvaa ja muuttaa maailmasi!

 

-Kasvaen, Marko