Tässä blogissa tulen puhumaan siitä, mitä on menestyminen ja miten elämässä voi menestyä. Menestyminen on mielestäni tärkeän tavoitteen tai päämäärään vaiheittaista saavuttamista. Se on tunne, joka tulee ihmisen sisältä päin. Menestymisessä on mielestäni läsnä myös tunne vapaudesta, ilosta, täyttymyksestä, kiitollisuudesta, onnellisuudesta ja rakkaudesta. Kun opit rakastamaan itseäsi ja elämääsi, päiväsi alkavat tuntua uskomattoman hienoilta.

Mitä menestyminen merkitsee sinulle? Oletko menestyksekäs, kun sinulla on paljon rahaa, vaikutusvaltaa tai kallis auto? Mitä epäonnistuminen tarkoittaa? Oletko epäonnistunut, kun painosi on liian korkea, teet sellaista työtä, joka ei tuota tarpeeksi tyydytystä ja täyttymystä tai asut yksin?

Menestymisen salaisuus

Uskon, että menestyminen on myös sitä, että tulet riittävästi aidoksi itseksesi. Toisin sanoen olet yhteydessä oikeaan olemukseesi ja olet omistautunut elämään elämää, joka on samassa linjassa sen kanssa. Sinulla saattaa olla sisäisiä ristiriitoja, jotka pitävät sinut pois todellisesta menestymisestä.

Mikään ei vähennä energiaa ja motivaatiota niin paljon kuin huolet ja stressi. Ne kadottavat ilon ja onnellisuuden sinusta ja jättävät tuntemaan tyhjyyttä ja toivottomuutta. Myös pelot voivat huomaamattasi johtaa toimintaasi.  Yksi suurimmista peloistasi on kritiikin pelko. Uskalla kohdata pelkosi ja ala käyttämään niitä hyväksesi! Se mullistaa elämäsi. Myös syyllisyys ja häpeä voivat leijua jatkuvasti ylläsi, kun toimit ja teet päätöksiä. Et tällöin pysty koskaan täysin selvästi ja vapaasti ilmaisemaan tunteitasi ja ajatuksiasi. Syyllisyyden sijaan toteuta itseäsi rohkeasti!

Ymmärrä, että vain Sinä olet vastuussa onnellisuudestasi tai kurjuudestasi. Älä syytä ulkopuolisia tai olosuhteita, vaan ota itse vastuu omasta elämästäsi. Sinun tulisi myös hallita ajatuksiasi. Se mitä luulet hallitsevasi, voikin olla juuri päinvastoin.Todellisuudessa voit yrittää kontrolloida asioita, joita et voi kontrolloida. Harjoittele kykyä erotella asiat, joita voit kontrolloida ja joita et voi.  Muutoin tämä saattaa pitää sinua turhaan ”jumissa” ja toistat samamlaisia päiviä toinen toisensa jälkeen.

Vaati paljon energiaa menestyä elämässä. Kun tiedostat missä olet ja vertaat sitä siihen missä haluaisit olla, saattaa tuntua liian kuormittavalta ja luovutat. Se vähentää energiatasojasi.Kun osaat sanoa välillä ”ei” perheellesi, ystävillesi, työtovereillesi, opit säästämään kallisarvoista aikaasi ja energiaasi. Kannattaa keskittyä ja säästää energiaa olennaisiin asioihin.Kulutat valtavasti energiaa, kun ajattelet ja stressaat, mitä muut ajattelevat sinusta. Älä vertaile itseäsi muihin vaan omiin tuloksiisi. Kaikkia et voi kuitenkaan saada pitämään itsestäsi. Silti kaikkiakonflikteja ja yhteenottoja ei kannata yrittää välttää, sillä sekin saattaa rajoittaa kasvamistasi ja menestymistäsi.

Ihminen on tarkoitettu olemaan liikkeessä. Ihmisen anatomiakin on kehittynyt liikkumista varten. Liikkumisen vastapainoksi ihminen tarvitsee lepoa eli palautumisen liikkeestä. Oivallathan liikunnan ja levon merkityksen? Myös ravinnolla on suuri merkitys. Ihminen syö aikuisiässä noin 100 000 ateriaa, ymmärtänet varmaan, että ”polttoaineen” sisällöllä on merkitystä. Bensaa vai Dieseliä, bensakoneeseen?

Kolme elämässä menestymisen periaatetta

  1. Sinun täytyy uskoa, että tekemiselläsi on merkitystä.
  2. Sinun täytyy uskoa, kun teet sitoutuneen päätöksen tehdä jotakin, että se tulee tapahtumaan.
  3. Sinun täytyy jatkaa heikkoinakin hetkinä kohti määränpäätäsi. Vaikka välillä joutuisit palaamaan taaksepäinkin, harhautuisit kurssista tai olet jopa lähellä luovuttamista, jatka silti!

Onko menestyminen kuitenkin vain askeleita? eteenpäin, sivulle, taakse ja jälleen eteenpäin. Otathan rohkeasti askeleita ja pysythän liikkeessä. Menestyminen elämässä on kiinni vain Sinusta, askeleistasi ja valinnoistasi. Menestyminen on elämäntapa ja vain Sinä valitset elämäntapasi. Menesty!

 

-Rakkaudella, Marko