Tulen tässä blogissa kertomaan sinulle, miten voi saavuttaa haluamiaan asioita ja mitä pitää tehdä, että näin tapahtuisi.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että suurin osa ihmisistä voi päästä ”perustasolle” missä tahansa haluamassaan taidossa, esimerkiksi tanssimisessa. Tietysti on järkevää huomioida ikä ja fyysisten ominaisuuksien muuttuminen iän mukana. Esimerkiksi jos haluat oppia tanssimaan,  kuudessa kuukaudessa osaat taidosta jo 95 prosenttia säännöllisellä keskittymisellä. Jos haluat oppia puhumaan uutta kieltä, puolen vuoden keskittymisellä saavutat jo riittävän keskustelutason uudessa haluamassasi kielessä. Itse olen huomannut omassa tekemisessäni, että mitä parempi keskittyminen, sitä paremmat tulokset. Tämä toimii luonnollisesti myös toisin päin: mitä huonompi keskittyminen, sitä huonommat tulokset.

Olen sitä mieltä, että 95 prosenttia tarvittavista taidoista oppii noin kuudessa kuukaudessa, kun siihen keskittyy voimakkaasti ja säännöllisesti.  Kokemuksen tuoma viisaus on sitten asia erikseen. Taas jos haluaa oppia taidoista 95-98 prosenttia, siihen menee aikaa jopa 20-30 vuotta.  Tätä faktaa tukee myös kirjallisuus.

Miksi oikeastaan et tee niitä asioita, joita oikeasti haluaisit tehdä? Miksi selittelet itsellesi? ”Minulla ei ole aikaa”, ”sitten kun lapset ovat suurempia”, ”ei minulla ole rahaa tuohon”, ”ei minusta ole liiketoimintaan” ja niin edelleen. Ei ole olemassa mitään oikeaa ajankohtaa, eivätkä olosuhteet ole koskaan täydelliset. On vain ryhdyttävä toimeen!

Kun itse halusin oppia laulamaan, tein sitoutuneen päätöksen, että haluan oppia laulamaan. Kirjoitin tavoitteeni paperille ja kirjoitin paperille myös ”matkareitin”, mitä minun pitää tehdä, jotta oppisin laulamaan. Seuraavana päivänä soitin jo laulua opettavalle henkilölle ja varasin ensimmäiset laulutunnit. Muutaman päivän päästä olin jo karaokebaarissa harjoittelemassa laulamista ja esiintymistä lavalla. Näin se tehdään. Tavoite paperille ja tarvittavat askeleet eli mitä pitää tehdä, että taitosi kehittyy. Jos et itse tiedä kuinka voit päästä tavoitteeseesi tai mitä pitää tehdä, kysy vain ja ainoastaan neuvoa kokeneilta ja henkilökohtaisia tuloksia omaavilta asiantuntijoilta!

Oletko koskaan edes miettinyt, mitä tarkasti haluat? Useimmat ihmiset eivät koskaan tule edes tietämään, mitä he haluavat.

Jos haluat esimerkiksi vaurastua eli saada lisää rahaa, kannattaa kysyä neuvoa vaurastuneelta henkilöltä: ”kuinka se tehdään?”. Lisäksi kannattaa lukea muutamia menestyskirjoja vaurastumisesta. Vaurastumisessakin on vain kyse siitä, että tietää kuinka vaurastutaan. Ei voi ansaita 8000 euroa kuukaudessa jos ei tiedä, kuinka voi ansaita (mitä pitää tehdä saadakseen) 8000 euroa kuukaudessa (kuinka raha toimii ja käyttäytyy, passiivinen kassavirta ja niin edelleen).

Arvatkaahan miten minä olen oppinut puhumaan sadoille ihmisille seminaareissa ja tapahtumissa? Harjoittelemalla. Ei kukaan ole valmis puhumaan satojen ihmisten edessä, ei todellakaan. Nämä taidot ovat kuitenkin kaikille opittavissa, jokainen pääsee ”perustasolle” jos vain haluaa. Jos haluaa hyväksi puhujaksi,  kannattaa lainata puhumiseen liittyvää kirjallisuutta ja kysyä neuvoa menestyneeltä puhujalta, miten kannattaa aloittaa. Ihmiset kyllä kertovat, kun vain kysyt heiltä. Useimmat eivät kuitenkaan tule kysymään…

Kun päätin aloittaa asunto- ja kiinteistösijoittamisen, en tiennyt laisinkaan kuinka se tehdään. Tulen nyt kertomaan teille suhteellisen tarkasti kuinka tämän tavoitteeni toteutin.

Kirjoitin hyvässä mielentilassa sitoutuneen tavoitteeni paperille: (kaksi tavoitetta, tietylle aikajaksolle)

* Opiskelen asunto- ja kiinteistösijoittamista 60 minuuttia jokainen arkipäivä. 1.1.2009  –  31.3.2009 välisenä aikana.

* Minulla on ensimmäinen sijoitusasunto 31.6.2009 mennessä.

Tämän jälkeen tein Matkareitin (strategian), kuinka pääsen tavoitteeseeni (mitä pitää tehdä). Matkareittini oli seuraavanlainen:

  1. Askel: Lainaan / ostan kaksi kirjaa asunto- ja kiinteistösijoittamisesta. (2.1.2009)
  2. Askel: Etsin käsiini asuntosijoittajia ja kysyn heiltä kuinka he ovat aloittaneet? Mitä minun pitäisi tehdä jotta pääsisin alkuun? (9.1.2009)
  3. Askel: Menen keskustelemaan eri asuntovälittäjien kanssa asunnoista ja kiinteistöistä (23.1.2009)
  4. Askel: Alan seurata ja vertailla asuntojen- ja kiinteistöjen hintoja nettisivustoilta. (30.1.2009)
  5. Askel: Käyn muutaman pankinjohtajan puheilla keskustelemassa asuntosijoittamisesta, mahdollisesta rahoituksesta ja rahoituksen sisällöstä. (6.2.2009)
  6. Askel: Alan käydä asuntoesittelyissä vähintään kerran viikossa, jotta saan kuvaa asunnoista, tietoa välittäjiltä ja ymmärrän kokonaisuutta paremmin. Kyselen välittäjiltä asioita, jotta taitoni kehittyisi. (13.2.2008)
  7. Askel: Olen löytänyt sopivan kohteen ja teen tarjouksen asuinhuoneistosta 31.6.2009 mennessä.

Minulla oli kyseinen sijoitusasunto heinäkuussa 2009.

Näin itse olen aloittanut asuntosijoittamisen. Samalla kaavalla olen saavuttanut paljon haluamiani taitoja ja tavoitteita elämässäni. Kirjoita siis tavoitteesi paperille ja sitoudu tavoitteeseen. Kirjoita paperille tarkasti myös se, mitä ”askeleita” täytyy ottaa ja millaisella aikataululla, jotta lähestyisit tavoitettasi viikko viikolta (matkareitti).

Näin se tehdään, ei siinä ole mitään salaisuutta. Kyse on vain ja ainoastaan sinusta! Monta kertaa ihmiset antavat pelkojensa ja epäluulojensa vaikeuttaa alkuun pääsemistä. Ensimmäisten askeleiden ottaminen on useimmiten vaikeinta, uskalla ottaa ensimmäset askeleet.

Alkuun ei tarvitse tietää mitään muuta kuin ensimmäinen askel. Tässä vaiheessa ei todellakaan tarvitse tietää, että miten lopulliseen päämäärään saakka päästään.


Kyllä elämä sinua kuljettaa ja ohjaa, kun olet vain kristallin kirkkaasti tienviittasi valinnut.

Tässä yksi neuvo matkallesi, joka on ollut minulle arvokas: Kun maailma sinua koittelee ja törmään vastoinkäymisiin, niin jatka silti matkaasi. Sillä lopulta perille pääsevät ne jotka ovat jatkaneet matkaansa myös silloin, kun on ollut kaikkein vaikeinta.

 

Mikä on tyhmyyden huippu?

”Jatkaa samalla tavalla kuin aikaisemminkin,  mutta odottaa muutosta”

 

-Marko Kaarto

Ps. Aikaisemmassa blogissani: ”Tavoitteiden asettaminen” kerrotaan selkeästi ja tarkasti, kuinka tavoitteita kannattaa asettaa ja miten se tehdään.