Kesäinen tervehdys!

Olin muutamaa päivää aikaisemmin saapunut Sri Lankaan. Paikka oli ollut tutustumislistallani jo pidempään ja myös maan asuntomarkkinat kiinnostivat.

Tuttuun tapaan järjestin itselleni paikallisen oppaan jo ennen maahantuloani. Tällä kertaa en löytänyt sellaista yhtä edulliseen hintaan kuin yleensä, vaan kuvetta piti kaivaa lähes 1000 euroa reilulta viikolta. Äkkiseltään tuo pulittamani tonni saattaa kuulostaa aikas paljolta, mutta mielestäni oppaaseen kannatti sijoittaa. Hän haki minut kentältä ja oli suunnitellut kymmeneksi päiväksi matkareitin toivomuksieni pohjalta. Kävimme suunnitelman lävitse lounaan merkeissä saavuttuani Columboon, Sri Lankan pääkaupunkiin. Pienen hienosäädön jälkeen reissu näyttikin jo aivan täydelliseltä.

Oppaan lisäksi hintaan sisältyi oma auto, autonkuljettaja, majoitukset, pääsyliput nähtävyyksiin, yksi sukelluspäivä ja ruokailut. Olen reissullani oppinut, että LonelyPlanet on oivallinen apuväline ja se kannattaa hankkia jo reilusti ennen matkaa. Lisäksi kannattaa kysäistä neuvoa jo kyseisessä maassa vierailleilta henkilöiltä. Henkilökohtainen, pelimieshenkinen opas vie seikkailun kuitenkin seuraavalle tasolle. Helpottaa kummasti, kun opas puhuu paikallista kieltä, neuvottelee hinnat ja vie sisäpiirin paikkoihin joihin ei muuten löytäisi. Tässä yhteydessä on kuitenkin mainittava, että mainion oppaan löytäminen on välillä haastavaa. Luotettavaa ja asiansa osaavaa opasta voi kuitenkin etsiskellä esimerkiksi TripAdvisorin keskustelupalstoilta  tai avustaja -yritysten kautta.

Sri Lankassa koin useita ikimuistoisia hetkiä. Yksi mielenkiintoisimmista paikoista oli Yalan kansallispuisto, jossa ajelin Jeepillä puistoon erikoistuneen oppaan kanssa keskellä viidakkoa ja villieläimiä. Alla videoterveiset puistosta.

 

Sitten viidakosta sijoittamiseen. Valistunut sijoittaja on pyöritellyt varmasti joskus mielessään seuraavia ajatuksia.

Kassavirtaa vai arvonnousua?

Riskin ottamisen psykologia?

Mitä kuuluu maailman markkinoille juuri nyt?

Näihin kysymyksiin saat ajatuksia lukemalla alla olevan tuhdin paketin Viikkorahaa.

Viikkoraha!

Aurinkoisin terveisin,

-Marko

Ps. Sri Lankassa tapahtui myös pienehkö onnettomuus. Luotin paikalliseen aurinkorasvaan… Huonostihan siinä kävi. Kuinka huonosti?

– Olin reissun jälkeen noin viikon verran pää paketissa ja sairaslomalla. Tältä pohjalta suosittelenkin ottamaan aurinkorasvat mukaan jo Suomesta 😀