Tämä blogi on kokonaisuudessaan Matias Savolaisen kirjoittama. Olen tehnyt tekstissä olevan harjoitteen useita kertoja ja kokenut, että sillä on ollut suurta vaikutusta elämääni. Muutokseen tarvitaan aina konkreettista  ja ennen kaikkea oikeanlaista toimintaa. Tiedätkö miten sinulla menee? Tiedätkö mitä haluat? Kristallin kirkkaat tavoitteet auttavat sinua jaksamaan silloin, kun tekisi jo mieli luovuttaa ja vastoinkäymiset puskevat päälle. Useimmilla ihmisillä ei ole konkreettisia tavoitteita lainkaan tai he eivät yksikertaisesti tiedä mitä haluavat. On huomattavasti helpompaa päästä maaliin, kun tietää tarkasti mitä tavoittelee ja paljonko sinne  on vielä matkaa.

Suosittelen, että tekisit tekstissä olevan harjoituksen ajatuksella paperille. Jos olet parisuhteessa kokeilkaa harjoituksen tekemistä yhdessä puolisosi kanssa. Paitsi, että harjoite saa ajattelemaan saattaa se myös paljastaa uusia asioita itsestäsi. Lisäksi voit oppia uusia asioita kumppanistasi, hänen tavoitteistaan ja ajatuksistaan.

 

Se, jolla on kirkas tavoite, pääsee ennen pitkää perille riippumatta siitä kuinka paljon mättäitä, mätäpaiseita ja mäkiä matkalle sattuu.  Ilman tahtoa ja tavoitetta on aivan sama mitä tekee, ei siinä päättömässä pyörimisessä suuria tapahdu.

Tehdään pieni harjoitus. Tarvitset tähän nyt parikymmentä minuuttia ja tilan, jossa voit innostua ihan vapaasti. Jos ei innostuminen nyt oikein nappaa, niin klikkaa itsesi vaikka iltapäivälehtien sivustolle. Me muut jatketaan tästä.

Kirjoita nopeasti kolme tärkeintä tavoitettasi. Sellaisia, jotka ovat tärkeimpiä elämäsi laadun kannalta. Ne kolme asiaa, jotka todella haluat. Käytetään tähän vain minuutti.

Mitä tekisit ja kokisit, mikäli raha ei olisi esteenä? Jos raha ei olisi toimintasi tavoite vaan nyt kyse on siitä miten käyttäisit sitä. Mikä nyt on mahdotonta, mutta olisi mahtavaa?

Mikä olisi mahtavaa, jos uskaltaisit, eli mitä olet aina pelännyt yrittää? Ketä kadehdit salaa, siitä mitä hän on uskaltanut, mutta itse en? Minkä unelmien unelmointikin tuntuu kiusalliselta ja kiellot iskevät päälle alitajunnassa? Mitäpä, jos voisit olla joku muu ja tehdä aivan mitä tahansa?

Millaisia elämänrikkauksia haluat elämääsi? Paljonko rahaa ja rakkautta haluat? Millaisia ystäviä ja millaisen terveyden haluat? Mitä haluat merkitä muille?

Kuka elää jo sellaista elämää, jota haluaisit elää? Kenellä on jo se mitä haluat ja kuka kokee niitä asioita, joita haluat kokea? Kuka osaa, mitä haluaisit osata? Valitse ihanteita, jotka edustavat tulevaisuuttasi.

Seuraavaksi tarvitaan tunteet tukemaan tavoitetta, palava halu. Innostu ja halua niin paljon, että et meinaa pysyä nahoissasi. Tunne se kiire mikä sinulla sisälläsi on saada haluamasi. Tarvitaan sisäistä kiirettä, jotta ryntäämme tekemään tavoitettamme todeksi heti, tänään, juuri nyt ja joka päivä tämän jälkeen!

Usko horjumatta kykyysi saavuttaa tavoite. Älä anna kenenkään lannistaa sinua. Jos joku on joskus onnistunut siinä, mitä haluat, voit sinäkin onnistua.  Tarvitaan rohkeaa, täysin lapsellista uskoa omiin kykyihin vaikka maailma yrittää todistaa, että emme osaa tai olemme liian pieniä. Emme välitä tästä vaan käyttäydymme heti, niin kuin asiat olisivat meille mahdollisia. Kyllä se maailma niitä tilaisuuksia meille järjestää, kun vain hölkkäämme polkua ahkerasti.

Listaa seuraavaksi kaikki resurssit joita sinulla on tai jollain, jonka tunnet ja joille olisi käyttöä tavoitteen saavuttamisessa. Listaa tärkeimmät resurssit, joita tarvitse tavoitteen saavuttamiseksi. Nämä eivät ole tekosyitä jättää tekemättä vaan tietoiseksi tulemista siitä, mitä meidän tulee etsiä. Mitä apua tarvitsemme maailmalta? Keiden ihmisten tuki ja apu olisi tarpeen? Tärkeimmät taidot ja kontaktit ovat kaikki aivan muutaman ihmisen päässä sinusta, samoin raha.

Kirjoita millainen ihminen tulisi olla, saavuttaakseen sen mitä haluamme. Millaisia ominaisuuksia hänellä on? Miten hän tekee työnsä, järjestää aikansa, ohjaa tunteitaan? Millaisia sääntöjä ja tapoja hänellä on? Vertaa näitä niihin sääntöihin ja tapoihin joita sinulla on. Nyt tiedät mitä kohti tulee suunnata.

Seuraavaksi kirjoita kaikki ne syyt, jotka estävät sinua saavuttamasta tavoitetta tai miksi et voi juuri nyt vielä aloittaa sen tavoittelua. Miksi et tule kuitenkaan onnistumaan? Kuka estää ja hiekoittaa pulkkamäen? Mitkä menneisyyden epäonnistumiset ovat täysin varmoja todisteita siitä, että tämä ei ole minulle mahdollista? Missä kohden itsekuri tahtoo pettää?

Tästä listasta päättelemme, mitä tilanteita meidän tulee välttää, mistä meidän tulee luopua ja millaisia ajatuskehiä meidän ei kannata enää pyöritellä päässämme.  Nämä eivät ole oikeasti esteitä vaan niitä strooreja, joilla yrität kaupata itsellesi pienen tulevaisuuden ja puolihaalean hernekeiton suuremman elämän sijaan.

Nyt tulee paras kohta. Kirjoita itsellesi kuvaus täydellisestä päivästä. Siitä missä, miten ja milloin heräät? Millainen koti sinulla on? Millainen perhe, kunto, terveys? Miltä sinusta tuntuu aamulla ollessasi unelmiesi elämässä? Miten aloitat päiväsi ja kuinka päiväsi etenee? Missä, miten ja kenen kanssa teet töitä? Mitä merkitset muille? Miten tulet päivän päätteeksi kotiin ja mitä siellä odottaa? Miltä täydellinen vuosi näyttää? Mitä teet ja saavutat siellä? Nyt elät jo tulevaisuudessasi.

Onpa siellä tulevaisuudessa mahtavaa. Nyt vipua, jotta sinne päästään. Tarvitaan motivaatiota. Meillä on jo innostava miksi, mutta seuraavaksi tarvitaan vielä vastavoima. Vie itsesi kymmenen vuoden päähän päivään, jossa olet onnistunut elämään elämäsi täydeksi ja siihen päivään, jossa olet epäonnistunut.

Aloita kuvittelemalla voimakkaasti tuntien, millainen sinusta on tullut ja miltä sinusta tuntee kun olet hylännyt tärkeimmät tavoitteesi ja antanut elämän valua sormien välistä. Millainen ihminen olet ja miltä elämäsi näyttää? Mitä lähimmäisesi ajattelevat sinusta? Mitä perheellesi on tapahtunut? Entä terveydellesi? Havainnoi yksityiskohtia, hajuja, tunteita, tapahtumia, näkyjä, värejä. Tunne se suuri pettymys ja painolasti. Anna tunteen täyttyä. Tunne vieläkin kovemmin. Tämä on sinun elämäsi ja tulevaisuutesi.

Palaa nykyhetkeen. Tähän hetkeen, kun olemme valinnan kynnyksellä.Näkemämme tulevaisuus ei ole vielä tapahtunut. Nyt on aika päättää, että juuri kokemaamme tulevaisuuteen emme mene enää koskaan. Tapahtui mitä tahansa, mutta tämä ei ole vaihtoehto. Sillä ei ole väliä kuinka paljon väsyttää tai tekee mieli ahtaa rasvainen lihapiirakka ja kannu keskikaljaa kiduksiin kun olisi aika astua eteenpäin. Me emme mene tuonne.

Päätöksen jälkeen kuvittele voimakkaasti tuntien miltä tulevaisuutesi näyttää, kun onnistut noudattamaan suunnitelmaasi, jättämään tulevaisuuden kannalta tarpeettomat tavat taaksesi ja kasvamaan tavoitteittesi kokoiseksi. Miltä unelmiesi tulevaisuus näyttää? Innostu ja tunne kuinka mahtavaa on elää. Nauti joka solulla siitä kirkkaasta tulevaisuudesta, tunteista, rikkauksista, ihmisistä, terveydestä, jotka ovat elämässämme totta tavoitteidemme toteuduttua. Tiedä syvästi, että tämä elämä on tulevaisuutesi elämä. Tämä kuuluu sinulle.
Kirjoita innostava suunnitelma siitä, miten aiot toteuttaa tavoitteesi. Pidä huoli, että tavoite ja askeleet sinne ovat mitattavia ja ne on aikataulutettu. Kirjoita tavoitteet näkyviin, niin että voit katsoa niitä päivittäin. Kirjoita tavoitteet uudelleen viikoittain. Innostu niistä säännöllisesti. Ajattele niitä jatkuvasti. Ymmärrä, että epämukavalta tuntuvat tarpeelliset uhraukset ovat juuri sitä, mitä tavoitteeseen pääsy vaatii.

Joka ilta viimeisinä ajatuksina kuljeta itsesi tulevaisuutesi todellisuuteen.Tunne se riemu ja ilo, joka siellä on. Nauti elämästäsi siellä ja kiitä itseäsi, että olet tänäänkin tehnyt töitä tämän eteen. Pidä kuva kirkkaana. On parempi nukahtaa unelmiensa elämään, kuin märehtiä murheita. Tämä on sinun aikaasi, sinun tulevaisuuttasi, sinun tämänhetkistä todellisuuttasi.

Aamulla ensimmäisenä herättyäsi ajattele nopeasti tavoitteitasi. Aamutoimien lomassa vaikka unta on vielä silmässä ja lapsetkin heräilevät, pidä ajatuksiasi mahdollisimman paljon tavoitteissasi. Tunne minne olet matkalla. Käy mielessä läpi, miten tämän päivän luotsaat onnistuneesti maaliin. Koe etukäteen missä ovat kiireen ja kapeikon paikat, jotta olet henkisesti valmis kohtaamaan ne. Tiedä sisimmässäsi, että tästä päivästä tulee mahtava päivä ja se vie kohti tavoitteitasi vaikka se ei siltä hetkittäin tuntuisi.

Ellet pysty näkemään sitä mitä haluat, et pysty sitä kohti kulkemaan. Kaikki näkyvä tässä maailmassa on syntynyt ensin siitä, että se on näkymätöntä, mutta näkynä jonkun mielessä.Tiedän, että sinä pysyt siihen.

 

-Marko