Paretonin periaate (tunnetaan myös 80-20 sääntönä) tarkoittaa sitä, että 20% siitä mitä teet tuottaa 80% tuloksistasi. Kannattaa miettiä, mitkä asiat ovat oikeasti niitä asioita, mitkä ovat tärkeitä esimerkiksi yrityksesi menestymiselle tai menestymiselle yksilötasolla.

Omassa tekemisessäni olen oivaltanut  delegoimisen ja 80-20 säännön tärkeyden. Kerrompa Sinulle nyt yhdestä vuodestani kuinka pystyin tekemään suuren määrin asioita onnistuneella delegoimisella ja käyttäen 80-20 sääntöä.

 

Mitä tein vuonna 2008:

– Opettaja ja luokanvalvoja.

– 21 henkisen yrityksen toimitusjohtaja.

– Johdin grillivaunuyrityksen toimintaa.

– Kirjoitin ensimmäisen kirjani.

– Olin TosiTV-formaatissa (1kk).

– Tein kaksi pitempää matkaa ulkomaille.

– Toimin kahdessa lehdessä kolumnistina.

– Kirjoitin kahta blogia.

– Järjestin 150 hengen syntymäpäiväjuhlani.

– Harrastin liikuntaa 5-6 krt / vk.

– Vietin reilusti aikaa minulle tärkeiden ihmisten seurassa.

– Opiskelin noin 30-60 min / arkipv.

Miten tämä kaikki oli mahdollista?

Suurin oivallukseni oli avustajat. Avustaja eroaa sihteeristä siinä, että hänelle maksetaan vain tehdystä työstä. Minun avustajani voivat tehdä työnsä kotonaan ja milloin heille itselleen sopii. Annan heille ohjeet sähköpostilla ja sovin aikarajat. Tilanne on siis WIN-WIN.

Lisäksi käytän ulkomaalaista avustajaa (www.elance.com). Elancen avustajalle maksan palkkaa 6 dollaria tunnissa. Käytän Elancen avustajaa ”Jimiä” hoitamaan minulle asioita ulkomailla. Esimerkiksi pyysin ”Jimiä” hoitamaan Starbucksin ison kahvin ja ruusukimpun ystävättäreni työpaikalle Puolaan, tiettynä kellon aikana  ;D ja asia luonnollisesti järjestyi.

Kansainväliset avustajat pystyvät todella ihmeellisiin palveluksiin! Avatkaapas, oliko mukava mennä Thaimaasta Laosiin, kun rajalla odotti paikallinen opas reittisuunnitelmineen ”Jimin” järjestämänä… Toinen mielestäni hyvä avustajapalveluyritys on  www.b2kcorp.com. Tämä yritys on maailman suurimpia avustajayrityksiä. Tosin heidän avustajatkin maksavat noin 15 dollaria tunnilta. Tämä yritys pystyy tekemään puolestasi lähes mitä tahansa 😉

Jotta avustajia kannattaisi käyttää, on ensin tunnettava oman työtunnin arvo?

Tässä hieman kärjistetty video ajanhallintaan liittyen:

Mikä on Sinun työtuntisi arvo?

Uskallan väittää , että ajanhallinnoinnin ja siihen kehittämäni työkalut ovat  erinomaisia. Jos haluat kuulla lisää ajanhallinnoinnin mahdollisuuksista ja sen konkreettisista työkaluista, niin olen käytettävissäsi. Tulen mielelläni valmentamaan Sinua, ryhmääsi  tai yritystäsi.

Ajanhallinnoinnin ja kehittymisen mestariksi – valmennus 20.3.2012

Hallinnoi Sinä aikaa ja voit keskittyä niihin asioihin mitkä oikeasti ovat Sinulle tärkeitä.

Ystäväsi,

Marko

Ps. Muutamia paikkoja vielä toistaiseksi jäljellä Vaurastu asuntosijoittamisella – valmennukseen.

Halutessasi voit varata paikkasi alla olevasta linkistä:

Helsinki 6.5.2012

Jos teksti oli mielestäsi hyvää luettavaa, niin jaathan blogin myös Ystävillesi painamalla alla olevaa facebook-peukaloa 🙂