Lyhyen aikavälin tavoitteet

Tässä blogissa tulen kertomaan sinulle omat tavoitteeni seuraavaksi kolmeksi kuukaudeksi, kuinka ne tarkalleen ottaen asetan ja millaisia aloitusaskeleita tulen ottamaan kohti päämääriäni. Haluan tällä esimerkilläni rohkaista myös Sinua muuttamaan unelmasi tavoitteeksi ja aloittamaan oma matkasi kohti haluamaasi. Minulla on tapana tehdä tavoitteet yleensä kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan ja ne voivat olla myös osa suurempaa kokonaisuutta.

Marko Kaarto – tavoitteet

23.8 – 31.11.2010

  1. Olen tehnyt neljä asuntokauppaa.
  2. Olen opiskellut yhden tunnin jokaisena arkipäivänä.
  3. Olen ollut kuuntelemassa neljässä seminaarissa.
  4. Olen opiskellut Espanjan kielenalkeita 30 minuuttia jokaisena arkipäivänä.
  5. Olen varannut mietiskelymatkan jouluksi kiinaan kuukaudeksi.
  6. Olen pitänyt neljä mastermind keskustelua valitsemieni valmentajien kanssa.
  7. Olen kirjoittanut uutta kirjaani 30 minuuttia jokaisena arkipäivänä.

Olen tehnyt nämä päätökset harkiten ja miettien, hyvässä mielentilassa. Nyt minulla on siis sitoutunut päätös toteuttaa tavoitteeni.  Aloitan välittömästi!

Mitä teen jo tänään?

Tavoite1. Laitan kiinteistövälittäjille viestiä, että olen kiinnostunut ostamaan tietynlaisia kohteita ja lisäksi kerron heille myös omista kohteistani.

Tavoite2. Valitsen kirjat, jotka haluan lukea (Kolme kappaletta. Yksi jokaiselle kuukaudelle) Soitan kirjastoon ja varaan kirjat.

Tavoite3. Soitan valitsemilleni valmentajille ja kysyn milloin he ovat luennoimassa? Jos luennointiajat sopivat omiin aikatauluihini, varaan paikan luennoille välittömästi.

Tavoite4. Soitan kansalaisopistoon ja kysyn milloin alkaa espanjankielen alkeet ja varaan paikan itselleni.

Tavoite5. Soitan avustajalleni ja pyydän tätä tutkimaan Lonely-planetista mahdollista matkareittiä Kiinaan.

Tavoite6. Soitan valitsemilleni valmentajille ja sovin neljä tapaamista ajatusten vaihtoon.

Tavoite7. Merkitsen kalenteriini jokaiselle arkipäivälle 30 minuutin ajan kirjan kirjoittamista varten.

Mitä teen huomenna?

Tavoite1. Soitan kiinteistövälittäjille, kyselen potentiaalisista kohteista ja kerron millaisia asuntoja minulla on myynnissä.

Tavoite2. Käyn kirjastossa hakemassa yhden eilen valitsemistani kirjoista ja luen sitä yhden tunnin tänään.

Tavoite3. Ei tarvitse tehdä mitään, koska tämä on hoidettu jo eilen kuntoon 😉

Tavoite4. Laitan ilmoituksen Tampereen yliopiston intranettiin: ”Etsin espanjankielistä opiskelijaa opettamaan minulle Espanjaa”

Tavoite5. Laitan ystävilleni viestiä Kiinan matkasta ja kyselen mahdollisista matkakumppaneista?

Tavoite6. Tämä on hoidettu kuntoon jo eilen.

Tavoite7. Kirjoitan uutta kirjaani 30 minuuttia eilen valitsemani ajankohtana.

Mitä teen ylihuomenna?

Tavoite1. Analysoin kiinteistövälittäjien suosittelemat kohteet. Sovin näyttöajat potentiaalisiin kohteisiin.

Tavoite2. Luen yhden tunnin valitsemaani kirjaa, opiskelen.

Tavoite3. Ei tarvitse tehdä mitään.

Tavoite4. Etsin käsiini espanjankielen opettajan. Soitan hänelle ja kysyn, että mitä kirjaa tai kieliohjelmaa hän suosittelee, kun haluan oppia Espanjaa.

Tavoite5. Saan avustajaltani tietoa mahdollisista reittivaihtoehdoista, lähetän ne ystävilleni ja pyydän avustajaa vertailemaan matkalippujenhintoja.

Tavoite6. Asia on jo hoidettu.

Tavoite7. Kirjoitan uutta kirjaani 30 minuuttia.

Kuten huomaat, etenen vauhdilla. Ihmisellä on tapana toimia juuri annettujen eräpäivien mukaan. Minun mielestäni ei kannata antaa itselleen liikaa aikaa. Tee mielellään joka arkipäivä jotakin, mikä vie Sinua lähemmäksi haluamaasi, vähintään kuitenkin muutama askel viikossa!

Suosittelen aloittamaan yhdellä tavoitteella, jos Sinulla ei vielä ole kokemusta tavoitteiden saavuttamisesta. Keskity vain ja ainoastaan tähän valitsemaasi tavoitteeseesi.

Ensimmäisten tavoitteiden saavuttamiset ovat yleensä työläimpiä. Kun taitosi “Saavuttajana” kehittyy, saavuttaminen luonnollisesti helpottuu.  Omalla kohdallani huomasin, että tavoitteiden saavuttaminen helpottui huomattavasti, kun olin saavuttanut viisi ensimmäistä tavoitettani.  Tämän jälkeen siis tiesin jo tarkalleen ottaen, että mitä täytyy tehdä, jotta mahdollisuus onnistumiseen olisi mahdollisimman suuri -Luotin tavoitteiden asettamisen kaavaani ja olin jo täysin vakuuttunut, että SE toimii.

“Kotkalla täytyy olla luottamusta siivissään, kuinka se muutoin voisi lentää niin korkealla…”

Ajattelepa hetki, kotkaa taivaalla, kuinka taitavasti kotka liitelee määränpäästä toiseen. Sen meno näyttää helpolta ja kauniilta. Kotka osaa lentämisen taidon, koska se on lentänyt jo niin paljon.  Kotkan ei tarvitse keskittyä lentämiseen,  se vain tapahtuu, automaattisesti. – Kun taitosi saavuttajana kehittyvät, saavuttaminen alkaa tapahtua kuin automaattisesti, näyttää helpolta ja kauniilta.

Täytyy kuitenkin muistuttaa, että useimmiten arvokkaat ja suuret päämäärät eivät tapahdu nopeasti, vaan ne vaativat aikaa, ponnisteluita, keskittymistä ja uhrauksia. Oletko valmis tekemään kaiken sen mitä haluamiesi asioiden saavuttaminen vaatii?

Useimmat ihmiset eivät ole valmiita poistumaan mukavuusalueeltaan, vaan valitsevat mieluummin tutut ja jo totutut tapansa. Ihmisen kehittyminen ja kasvaminen tapahtuu juuri epämukavuusalueella! Ihminen on epämukavuusalueella silloin, kun hän joutuu ponnistelemaan onnistuakseen, keskittymään, tekemään jotakin sellaista mihin ei ole tottunut.

Tässä muutama tosiasia

Mietittäväksi…

Useimmat ihmiset saisivat trimmatun vartalon, jos vain haluaisivat!

–Miksi Suomessa kuitenkin joka toinen aikuinen on ylipainoinen?

Useimmat ihmiset rikastuisivat myös rahallisesti, jos vain haluaisivat!

–Miksi ihmiset kuitenkin valittajat rahan puutteesta?, vaikka kaikki tarvittava tieto on kirjoitettu kirjoihin, askel askeleelta, että kuinka rikastutaan.

Useimmilla ihmisillä olisi valtava potentiaali ja mahdollisuus sisällään, jos vain haluaisivat…

–Useimmat ihmiset eivät koskaan osaa herättää sisäistä menestyjäänsä ja seikkailijaansa, vaan elävät unessa, päivästä toiseen ja toivoen, että kaikki menisi hyvin.

Mihin Sinä haluat? Haluatko vain unelmoida? vai haluatko tehdä juuri niitä asioita mitä haluaisit?

Tiedä mitä haluat! Sinussa on kaikki tarvittava jo valmiiksi! Uskalla aloittaa matkasi ja toteuttaa haluamasi, se on kuitenkin vain Sinusta kiinni.  Jos minä pystyn siihen, pystyt Sinäkin!

ALOITA MATKASI JA OLE OMAN ELÄMÄSI (SUPER)SANKARI!

 

Helposti ja kauniista liidellen, Marko (Teräsmies)